Կանաչի, որն ամրացնում է իմունային համակարգը, լավացնում՝ տեսողությունը
- Lilit Nalbandyan
- 5 days ago
- 1 min read
Թարխունը պարունակում է A, C և B վիտամիններ, որոնք ամրացնում են իմունային համակարգը, լավացնում են տեսողությունը և աջակցում են նյարդային համակարգի աշխատանքին։ Բացի այդ, այն պարունակում է այնպիսի հանքանյութեր, ինչպիսիք են կալիումը, կալցիումը, երկաթը և մագնեզիումը: Դրանք օգտակար են սրտի, ոսկորների և արյան մեջ հեմոգլոբինի նորմալ մակարդակի պահպանման համար:
Թարխունն ունի նաև հակաօքսիդանտ հատկություն, որն օգնում է օրգանիզմին պայքարել ազատ ռադիկալների դեմ և դանդաղեցնում է ծերացման գործընթացը։ Այն օգնում է բարելավել մարսողությունը և կարող է օգտակար լինել նրանց համար, ովքեր տառապում են փքվածությունից կամ ախորժակի խնդիրներից: Որոշ ուսումնասիրություններ նույնիսկ մատնանշում են դրա մեղմ հանգստացնող ազդեցությունը, ինչը օգտակար է դարձնում սթրեսը նվազեցնելու համար:
Թարխունը հաճախ օգտագործվում է խոհարարության մեջ՝ տարբեր ուտեստներ պատրաստելու համար։ Այն հիանալի համադրվում է ձկան, հավի և բանջարեղենի հետ։ Դասական ֆրանսիական խոհանոցում թարխունը հայտնի Béarnaise սոուսի և շատ այլ սոուսների հիմնական բաղադրիչներից մեկն է: