top of page

Բժիշկ Մյասնիկովը պատմել է, թե ինչու չի կարելի շատ երշիկեղեն ուտել

  • Writer: Lilit Nalbandyan
    Lilit Nalbandyan
  • Mar 22
  • 1 min read

Նյարդային մարդը չպետք է իմանա, թե ինչպես են պատրաստվում քաղաքականությունն ու նրբերշիկը, քանի որ երկուսն էլ շատ սթրեսային իրավիճակներ են, ասել է բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը։

«Россия» հեռուստաալիքի եթերում նա բացատրել է, թե ինչու չի կարելի ամեն օր երշիկ ուտել։

Երշիկը սեղանին կարող է լինել որպես գաստրոնոմիական հաճույքի աղբյուր, բայց ոչ որպես սննդամթերք։

«Այնտեղ շատ բաղադրիչներ կան: Մենք չգիտենք, թե ինչ կա երշիկի մեջ: Դա սարսափելի գաղտնիք է: Ի՞նչ եք տեսնում այստեղ, դուք ոչինչ չեք տեսնում: Դուք չգիտեք, թե ինչ եք ուտում: Այստեղ կարող է որևէ բան լինել. առնետի պոչ, նիտրատ, նիտրիտ: Մենք չգիտենք, թե ինչ ենք ուտում», - ասում է բժիշկ Սաագուս Մյասնիկովը:

Բոլոր մթերքները, ըստ բժշկի, կարելի է բաժանել երկու խմբի՝ օրգանիզմում բորբոքում առաջացնողների և չառաջացնողների։

«Սովորական միսը, որից երշիկ է պատրաստվում, բորբոքում չի առաջացնում, իսկ երշիկն առաջացնում է»,- ​​պարզաբանել է «Ամենակարևոր բանի մասին» հաղորդաշարի վարողը։

Աղի պարունակությամբ չեմպիոններ են նրբերշիկները, երշիկները ու սարդելկաները, որոնց սպառումը պետք է սահմանափակվի։ Բացի այդ, երշիկեղենի արտադրանքի հավելումները և համի ուժեղացուցիչները կարող են լուրջ հիվանդություններ, այդ թվում՝ քաղցկեղ առաջացնել:

«2015 թվականից երշիկը պաշտոնապես դասակարգվել է որպես քաղցկեղածին», - նշել է Ալեքսանդր Մյասնիկովը։

Եվ նա խորհուրդ չի տալիս ավելի հաճախ երշիկ ուտել, քան տոն օրերին։ Շատ ավելի առողջարար է մի կտոր միս գնելը և այն եփելը։

1/2455
bottom of page